آخرین اخبار
کمبود ویتامین خاصی که عامل مرگ و میر هزاران ایرانی در کرونای جهانی شد | هر هفته یک عدد بخورید
بازدید:۴۱۸
صد آنلاین | سیدمرتضی صفوی متخصص تغذیه و علوم غذایی در خصوص مصرف ویتامین D گفت: اصل ویتامین دی در اثر قرارگرفتن در معرض نور خورشید توسط بدن ساخته می شود و در خوراکی های دریایی مانند ماهی و میگو به وفور و برخی سبزیجات و لبنیات به میزان اندک یافت می شود.
کد خبر : ۱۳۶۶۲۰

به گزارش صد آنلاین ، سیدمرتضی صفوی متخصص تغذیه و علوم غذایی در خصوص مصرف ویتامین D گفت: اصل ویتامین دی در اثر قرارگرفتن در معرض نور خورشید توسط بدن ساخته می شود و در خوراکی های دریایی مانند ماهی و میگو به وفور و برخی سبزیجات و لبنیات به میزان اندک یافت می شود.

وی افزود: به دلیل اینکه میزان دریافت این ویتامین از طریق خوراکی هایی مانند ماهی و میگو که مملو از ویتامین دی هستند کم است، بنابراین به صورت مکمل برای کسانی که دچار کمبودند، استفاده می شود.

 

 

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه مکمل های ویتامین دی به صورت قرص های خوراکی و داروی تزریقی در دسترس هستند، تصریح کرد: این مکمل در دوزهای مختلف تجویز می شود که امروزه به صورت یک عدد قرص ۵۰ هزار واحدی بنا به تشخیص پزشک، به صورت هفتگی، دوهفته یکبار و یا ماهی یکبار تجویز می شود.

 

این متخصص تغذیه و علوم غذایی تاکید کرد: میزان مناسب ویتامین دی در بدن بین ۵۰ تا ۷۰ است، به این معنی که کمتر از ۵۰، نیاز به مصرف مکمل دارند و هرچه میزان ویتامین دی بدن از ۵۰ کمتر باشد نیاز به مصرف بیشتر می شود که بر اساس تجویز پزشک انجام می شود.

 

 

دکتر صفوی در خصوص تفاوت قرص خوراکی با داروی تزریقی ویتامین دی، گفت: قرص و آمپول این مکمل تفاوتی ندارند و تنها میزان جذب از طریق تزریق سریعتر است و برای کسانی که از کمبود شدید این ویتامین رنج می برند توصیه می شود، درحالیکه تاثیر هر دو نمونه دارو یکسان است.

 

 

وی با تاکید براینکه ویتامین دی برای بالابردن سیستم ایمنی بدن ضروری است، اما از مصرف خودسرانه این ویتامین باید اجتناب کرد، خاطرنشان کرد: مصرف زیاد ویتامین دی به دلیل اینکه محلول در چربی است، منجر به مسمومیت در کبد می شود و به قلب و کلیه آسیب می زند باید حتما بر اساس توصیه پزشک مصرف شود.

 

 

دکتر صفوی با اشاره به تحقیقات پزشکی اظهار کرد: کمبود ویتامین دی ایمنی بدن را پایین می آورد و تحقیقات نشان داده اغلب کسانی که به دلیل کرونا فوت شده اند، میزان ویتامین دی پایین تری داشته و این نشان دهنده این است که کمبود ویتامین دی امکان بالقوه ابتلا به کروناویروس را تشدید می کند.

 

 

ویتامین D و افراد مبتلا به کرونا

 


شدت بیماری در افراد مبتلا به کووید-19 به طور قابل توجهی متفاوت است ، طیفی از بدون علامت تا کشنده دارد ، و دلایل آن اغلب نامشخص است.

 

 

محققان می گویند از آنجا که برخی از شواهد نشان می دهند که ویتامین D ممکن است نقش محافظتی داشته باشد ، تصمیم گرفته اند اطلاعات سراسر اروپا را ارزیابی کنند تا مشخص شود که آیا بین میزان ویتامین D و میزان مرگ و میر ناشی از کرونا ارتباط وجود دارد یا خیر.

 

 

 

این تیم اطلاعات مربوط به میزان ویتامین D گزارش شده را ارزیابی کرده و در مجله اروپایی غدد درون ریز منتشر کردند.داده ها فقط در صورتی مورد استفاده قرار می گرفت که در طی ده سال گذشته گزارش شده باشد و شامل اطلاعاتی در مورد جمعیت عمومی بزرگسالان مذکر و مونث در سنین حداقل 40 تا 65 سال میباشد. داده ها همچنین برای به دست آوردن شیوع کمبود ویتامین D نسبت به میانگین نیاز به تجزیه و تحلیل دارند.

تعداد مرگ های ناشی از کووید 19 با استفاده از داده های مرکز منابع ویروس کرونا دانشگاه پزشکی جان هاپکینز مشخص شد. داده های مربوط به جمعیت در سال 2020 با استفاده از کتاب حقوق جهانی CIA تعیین شد.

 

 

محققان اطلاعات بین 11 تا 14 ژوئن 2020 (22 تا 25 خرداد 99) را بازیابی کردند و سپس آنالیز همبستگی پیرسون را انجام دادند. تجزیه و تحلیل رگرسیون نیز برای اطمینان از تطابق الگوی سنی جمعیت هر کشور انجام شد.

 

 

 

به طور کلی ، اطلاعات مربوط به 10 کشور از جمله انگلستان ، ایرلند ، فرانسه ، آلمان ، بلژیک ، هلند ، دانمارک ، فنلاند ، نروژ و استونی مورد بررسی قرار گرفت.محققان گزارش می دهند که کمبود شدید ویتامین D ( به عنوان کمتر از 25 نانومول بر لیتر تعریف شده است) به شدت و به میزان قابل توجهی با میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در هر میلیون فرد ارتباط دارد.ضریب همبستگی 0.76 نشان می دهد که تقریبا 58٪ مرگ و میر ناشی از کرونا با کمبود شدید ویتامین D قابل توجیه است.پس از تطابق الگوی سنی جمعیت هر کشور ، این همبستگی همچنان قوی و قابل توجه باقی ماند.بعلاوه ، با گذشت زمان ، همبستگی بصورت غیرمتعارف در حال افزایش است."

 

 

به گفته نویسندگان ، نتایج حاصل از مطالعات دیگر نشان می دهند که بین میزان کم ویتامین D و شدت بیماری کرونا ارتباط وجود دارد.به عنوان مثال در ایالات متحده ، میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در بین سیاه پوستان و آمریکایی های اسپانیایی بالاتر از جمعیت عمومی است و به خوبی مشخص شده است که این گروه ها ، در مقایسه با سایر گروه ها ، سطح ویتامین D کمتری دارند.

 

 

محققان می گویند که یافته های این مطالعه لزوماً به این معنا نیست که میزان کم ویتامین D ، میزان مرگ و میر ناشی از کرونا را افزایش می دهد یا اینکه طبیعی بودن سطح ویتامین D باعث کاهش این میزان می شود.

 

 

متغیرهای دیگری نیز می توانند مسئول شیوع کمبود ویتامین D و میزان مرگ و میر بالاتر ناشی از کووید- 19 باشند ، مثلا عوامل ژنتیکی ناشناخته یا خدمات بهداشتی و درمانی ناکافی.با این وجود ، مطالعات نشان می دهند كه كمبود ویتامین D با افزایش خطر و شدت عفونت های مختلف مرتبط است و یك كارآزمایی كنترل شده تصادفی از استفاده از مكمل ها برای جلوگیری از آنفولانزا در كودكان مدرسه حمایت كرد.بعلاوه ، مطالعات شواهد موجود در مورد استفاده از مکمل ویتامین D برای جلوگیری از عفونت کرونا را  ارائه داده اند.

 

 

توصیه محققین

 


بطور کلی ، "بسیار محتمل است که مکمل های ویتامین D نقش زیادی در پیشگیری و احتمالاً درمان بیماری کرونا داشته باشند. "در پایان ، نویسندگان می گویند "غربالگری جهانی برای کمبود ویتامین D و بررسی بیشتر مکمل ویتامین D در مطالعات کنترل تصادفی که ممکن است منجر به درمان احتمالی یا پیشگیری از کووید-19 شود ، توصیه میشود."

 

مهدی حسینی مغویان
نویسنده:
مهدی حسینی مغویان
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها